Cele mai frumoase zone turistice din Romania

Cele mai frumoase zone turistice din Romania

Departe de lumea agitata a marilor orase, Romania are de oferit cateva din cele mai frumoase peisaje din lume, unele din ele purtand cu onoare eticheta de ”colt de rai”. Sunt atat de multe zone turistice spectaculoase in aceasta tara ca o luna de concediu si hoinarit dintr-un loc in altul tot nu ar fi de ajuns. Mai mult, ele sunt atat de diferite intre ele incat iti dau impresia ca vizitezi tari distincte si doar auzul dulcelui grai romanesc te asigura ca nu ai trecut granita clandestin pe un alt plai.

Romania poate fi impartita in trei mari regiuni istorice, dar pentru iubitorii de natura aceasta partitionare este putin nedreapta. In viziunea lor, Romania se imparte in forme de relief de o diferenta izbitoare ce sunt majoritatea la doar cateva ore distanta una de cealalta. Pentru cine vrea sa inceapa de jos, o poate face chiar de la malul Marii Negre, de pe plajele Constantei, Mangaliei si a rezervatiei naturale de la Vadu. La doar doua ore distanta, un turist obosit de stralucirea zgomotoasa a litoralului se poate retrage in Delta Dunarii – una din putinele peticuri de natura din Europa rupte de timp, unde linistea si desfatarea sunt la ordinea zilei.

Mai departe, podisul Moldovei isi uimeste vizitatorii cu peisaje superbe si adevarate monumente ale arhitecturii medievale prin celebrele manastiri ale zonei. Pentru cei care nu se pot satura de tururi arhitecturale, orasele din interiorul arcului carpatic, ca Brasov, Sibiu si Alba Iulia ii vor delecta cu unele dintre cele mai vechi cladiri din tara. Turistii fara frica de inaltimi se pot aventura pe Transfagarasan, Transalpina sau Cheile Bicazului pentru a savura peisaje muntoase ce par infinite. Romania are ceva de oferit pentru orice vizitator, chiar si cei care prefera o plimbare mai lina, o pot face pe campiile intinse de pe malul Dunarii, asezate pe intreaga linie de sud a tarii.