Un weekend de vis in Delta Dunarii

Un weekend de vis in Delta Dunarii

Putine destinatii din lume se pot mandri cu frumusetea pitoreasca a Deltei Dunarii. Un areal de peste 3400 km2 cuprinde in interiorul sau o biodiversitate naturala unica in Europa si asezari unde oamenii inca isi duc traiul dupa vechile obiceiuri stramosesti. Turistii care aleg sa isi petreaca un weekend in acest paradis natural se pot relaxa in liniste sau se pot delecta cu o serie de activitati ce includ pescuitul, navigatul, campatul si inotul.

Delta Dunarii este faimoasa pentru micile comunitati de pescari ce se gasesc intr-o forma aproape neschimbata de sute de ani. Din lipsa de pamant arabil, agricultura se practica sporadic aici, prin urmare familiile care traiesc in satele ascunse din delta se indeletnicesc cu pescuitul si diferite mestesuguri stramosesti. Daca vreti sa gustati adevarata savoare a vietii in Delta Dunarii, atunci alegeti sa fiti gazduiti de o familie locala. Astfel, veti putea privi la lucru pescari inzestrati cu cele mai nebanuite trucuri in arta pescuitului si gospodine care gatesc aceleasi retete vechi, romanesti ce se gateau cu secole in urma si care au fost transmise din mama in fiica. Aceste comunitati traiesc departe de circuitul turistic si nu dispun de toate beneficiile vietii moderne, dar experienta traita alaturi de ei, chiar si pentru un weekend, va fi una de neuitat.

Daca totusi nu va puteti desparti de conexiunea la WIFI si poate vreti sa aruncati si un ochi la stirile de seara de la televizor, atunci incercati una din miile de pensiuni deschise in ultimii ani in Delta Dunarii. Aici va puteti bucura de servicii de inalta calitate si acces la multe din dependentele omului modern. Gazda pensiunii va poate plimba intr-un tur turistic al imprejurimilor in care puteti pescui, inota sau, pur si simplu, relaxa in fata minunatei naturi inconjuratoare. Un lucru e sigur, chiar daca oamenii de aici si-au schimbat standardele de gazduire, caldura si generozitatea lor au ramas inca proverbiale.